Blogin lukijoille


SiteGround on tuonut käyttäjilleen kokonaan uuden WordPress-alustan, joka on aivan toisenlainen kuin aiempi. Se on saanut juhlallisen nimen Gutenberg, vaikka kehitys on selvästi kulkenut totaalisti toiseen suuntaan. Uusi systeemi kopioi ja siirtää myös kuvat blogiin suurempina kuin ennen. En ole vielä oikein sinut tämän systeemin kanssa, mutta ehkä aikaa myöten opin niidenkin kanssa elämään. Pieni kuva sopi mielestäni tekstiin paremmin, mutta saattaa olla, että löydän jonkun nippelin, jolla suuren saa pienemmäksi. Itseltäni en kuitenkaan odota liikoja.

Pystyin pitkään ihmeteltyäni kuitenkin pienentämään kuvia. Siksi edellisessä blogissa on kahdenlaisia kokoja. Vaikuttaa siis siltä, että tästedes voin itse valita kuvan koon tarpeen mukaan. Ihmeellisiä ovat tekniikan tiet. Pääasia minulle on kuitenkin se, että tekniikka toimii. Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa.

Jotain hyvää tämän uuden alustan seurauksena voin kuitenkin nyt näyttää. Sain Hannu Hyrskeeltä hänen tekemänsä joulukortin, josta todella pidän. Kortin kuva oli pienen pieni ja passeli. Nyt se sitten on suuri. Ja suureksi sen jätän. Kummin vain, itse kuva pysyy. Luulen, että juuri tämäntapainen suojelusenkeli on tarpeen meille jokaiselle, kun maailma ympärillämme näyttää muuttuvan yhä vain oudommaksi.

14.12.2018